B:nuts är senaste tillskott i snacksportföljen. Inspirationen kommer från naturen och baljväxternas artrikedom. Baljväxter, alltså ärtor, bönor och jordnötter, är fullproppade med viktiga näringsämnen, proteiner och bra fetter. Välj mellan fem spännande smaksättningar, redo att åtnjutas. Snacksen passar utmärkt som mellanmål, till fredagsmyset samt före och efter träning.

nyastebnuts.png

bondbönor, salt

Vi har valt ut de finaste bondbönorna, rostat dem med lite solrosolja så att de blivit härligt krispiga, sedan tillsatt en nypa salt. Smaken är mild och len, uppskattas av såväl liten som stor. Bondbönor är rika på protein, mineraler, vitaminer, fiber och har låg fetthalt. Så du kan mumsa på med gott samvete!

Ingredienser:
Bondböna, solrosolja , salt

Näringsvärde per 100g
Energi kcal 400/1 673 kj
Fett 16,20g, varav mättat fett 1,94g
Kolhydrat 31,4g, varav sockerarter 3,1g
Fiber 15,8g
Protein 24,3g
Salt 2g

nyastebnuts.png

Edamebönor, saltade

Edamebönor är sojabönor som skördas innan de är helt mogna. De är större, sötare och har mer smak än vanliga sojabönor. Varsamt torrrostade och saltade för att förhöja den goda smaken. Edamebönan är full av mättande protein, fibrer, omättat fett och viktiga vitaminer och mineraler. Kaloriinnehållet är lågt så du kan äta dem med gott samvete.

Ingredienser:
Edameböna, salt

Näringsvärde per 100g
Energi kcal 411/1 726 kj
Fett 13g, varav mättat fett 2g
Kolhydrat 23g, varav sockerarter 1g
Fiber 13g
Protein 43g
Salt 1,3g

nyastebnuts.png

Bondbönor, salt &vinäger

Vi har valt ut de finaste bondbönorna, rostat dem med lite solrosolja så att de blivit härligt krispiga, sedan tillsatt en nypa salt och vinäger för att förhöja smaken ytterligare. Smaken är härligt saltsyrlig och passar utmärkt som tilltugg till en måltid eller precis som den är. Bondbönor är rika på protein, mineraler, vitaminer, fiber och har låg fetthalt. Så du kan mumsa på med gott samvete!

Ingredienser:

nyastebnuts.png

Semicotade chilinötter

Härlig blandning av het chili och knapriga jordnötter. Nötterna torrrostas för att sedan bäddas in i ett tunt lager chilikryddor. Resultatet är en riktig smakexplosion i munnen. Den tunna inbakningen gör att kryddorna inte tar över utan lyfter fram jordnötens välsmakande karaktär. Jordnötter innehåller mycket näring i form av proteiner, fibrer vitaminer och mineraler, samt en hel del nyttigt fett, samma enkelomättat fett som du hittar i avokado och olivolja. Jordnöten är alltså betydligt snällare än sitt rykte, så ta en näve och njut av dessa heta skapelser.

Ingredienser:
JORDNÖTTER, VETEmjöl, socker, modifierad majsstärkelse, SOJAsås (vatten, VETE, SOJA,salt), solrosolja, salt, chilipulver, lökpulver, pepparpulver, oregano, färgämne: paprikaextrakt

Näringsvärde per 100g
Energi 482,00 kcal /2 016 kj
Fett 23,2g varav mättat fett 5,3g
Kolhydrat 42,8g varav Sockerarter 14,2g
Fiber 7g
Protein 22g
Salt 1,5g

nyastebnuts.png

semicotade wasabinötter

Här har vi kombinerat Wasabi, den japanska pepparroten med jordnötter. Nötterna torrrostas och bakas in i ett tunt lager het grön wasabi. Den här påsen är till för dig som söker spänning! Du kommer känna ett sting av hetta när du tuggar i dig dessa krispiga läckerheter. Den tunna inbakningen gör att kryddorna inte tar över utan lyfter fram jordnötens välsmakande karaktär. Jordnötter innehåller mycket näring i form av proteiner, fibrer vitaminer och mineraler, samt en hel del nyttigt fett, samma enkelomättat fett som du hittar i avokado och olivolja. Jordnöten är alltså betydligt snällare än sitt rykte, så fyll upp en skål och njut av denna brännande symfoni.

Ingredienser:
JORDNÖTTER, VETEmjöl, socker, modifierad majsstärkelse, Sojasås (vatten, VETE, SOJA,salt), solrosolja, maltodextrin, salt, Wasabikryddor (wasabi japonica, pepparrot, maltodextrin, glukos, klumpförebyggande medel: kiseldioxid) färgämne: kopparkomplex av klorofyller

Näringsvärde per 100g
Energi 515 kcal/2 162 kj
Fett 30,5g varav mättat fett 7g
Kolhydrat 41g varav sockerarter 9g
Fiber 4g
Protein 17,9g
Salt 0,4g